ORANJE TOCHT

Oranjetocht 2017

 De Oranjetocht 2017 word gehouden op  donderdag 27 april en voert ons met 4 afstanden (‘tegen de klok in’) in zuidwestelijke richting naar de afwisselend mooie Kempen.
De ‘25km’ gaat door  natuurparel De Geelders en door het Dommeldal om vervolgens in Liempde een aangename rustpauze te hebben. Hierna door het groene Liempde en komen op ons nieuw gemeentegrondgebied terecht via De Hulst en Bobbelnagelsebrug. Hopelijk staat er niet teveel tegenwind in de Rooiseheide, op weg terug naar De Hopbel.
De ‘50km’ heeft er een prachtige lus bij, langs ’t Velderbosch en door natuurgebied De Mortelen om ook in Liempde een welverdiende rustpauze te hebben.
De 75km is alweer wat meer voor de geoefende fietser. Vanaf de Oude Grintweg voert deze tocht langs natuurgebied De Kampina. We steken zelfs de A58 over om in het rustige Haghorst de welkome rustpauze te hebben. Na de pauze gaan we via de ‘Vijfsprong’ (sterbos De Baest) naar Middel- en Oostelbeers. Vlak langs de Heilige Eik af en via Spoordonk pikken we in de Mortelen de ‘50km’ weer op.
De ‘120km’ is toch wel net ff wat anders en voert helemaal naar de Belgische grens. Na Diessen en Esbeek fietsen we dwars door landgoed De Utrecht. Via Lage Mierde en Netersel geraken we -net over de helft- bij een nieuwe rustpauzepost in Casteren. Daarna via Halve Mijl en Grote Vliet (ooit van gehoord?) komen we uit bij Vessem. Even later via een prachtig slingerend fietspad over de Straatsche en Oostelbeerse Heide. Bij landgoed De Baest pikken we de ‘75km’ op en zal ook deze tocht eindigen in Grand-Café De Hopbel waar met alle deelnemers de Oranjetocht 2017 nog eens doorgenomen kan worden.

https://www.ntfu.nl/Kalender/Tochtdetails.aspx?id=46001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom op de website van T.W.C. Het Verzetje Schijndel