Nieuws

29-05-2017

Geslaagde Orantjetocht 2017

 

De leden van TWC Het Verzetje kunnen terugkijken op een geslaagde organisatie van de Oranjetochten 2017.

Bijna 500 deelnemers telde het fietsgezelschap. Onder een aangenaam zonnetje werd er op vier afstanden door jong en oud gefietst op Koningsdag. 

Een ‘valpartij’ tijdens het ophangen van de vele banners en spandoeken was gelukkig geen voorbode voor verdere valpartijen of ongemakken in het’wielerpeloton’ op 27 april.Hans noch Arnold hebben gelukkig geen blijvende schade opgelopen door dit ongelukje….

Dank aan alle fietsers die weer gehoor hebben gegeven aan onze uitnodiging deel te nemen aan de mooie tochten door de Meierij. Dank zijn wij ook verschuldigd aan De Hopbel waar Mari en Rachel en het overige personeel prima voor de, bij terugkomst soms vermoeide gasten, hebben gezorgd. Ook wij, leden van Het Verzetje, komen nooit wat te kort.Fijn is het ook om jaarlijks te zien dat veel bedrijven,

zaken, middenstanders uit Schijndel ons een goed hart toedragen en willen bijdragen in de kosten van de organisatie. Met veel plezier hangen wij jaarlijks de spandoeken op. Het geeft een geweldige uitstraling en sfeer aan het fietsgebeuren.Hopelijk mogen wij volgend jaar nog weer meer fietsers verwelkomen.

Wij zetten ons graag in voor de enthousiastelingen en gunnen veel fietsers het plezier van een aangename dag. Jaarlijks krijgen wij complimentjes voor het uitzetten van de mooie tocht, het overzichtelijke uitzetten en pijlen, bewaakte fietsenstalling en gastvrijheid van De Hopbel. Daar doe we het uiteindelijk voor….

Wil Verbruggen Voorzitter TWC Het Verzetje Schijndel

http://www.wandelervaring.nl/

Op deze site vind U de ervaring en foto’s van Willy Timmermans van onze tocht onder de button Fietstocht

 

09-01-2017

Leo van Doremalen Sportman 2016

Jody vd Aa, Jan van Engeland, Carlo de Greef (veel succes met je verdere herstel na de operatie aan de achillespees), Carlo vd Dungen (afgemeld) en Hans Verbruggen (afgemeld) namens alle aanwezige leden van Het Verzetje bij de nieuwjaarsreceptie, ook aan jullie een gelukkig 2017 toegewenst.

Zoals gebruikelijk hadden Tonnie en Ans de traditionele nieuwjaarsreceptie voor onze leden weer prima voor elkaar.

In een gemoedelijke en gezellige sfeer, onder het genot van een lekker hapje en drankje, werd het jaar 2016 geëvalueerd en werden nieuw plannen gesmeed voor het nieuwe jaar.

Hier en daar werden zelfs, letterlijk onder de tafel, geldbedragen met elkaar afgerekend. De eerste combines lijken te zijn gesloten…..

Na de openingswoorden van Wil werd de verkiezing van de sportman van het jaar 2016 bekend gemaakt. Hiertoe gaf Wil het woord aan Joop die de aanwezigen niet verder in spanning liet en de ceremonie protocollair verder afwerkte.

Op de derde plaats was geëindigd: Peter vd Wijdeven, (eeuwige …) tweede, is Harrie Verwegen geworden en de meeste stemmen gingen naar Wil.

Dankbaar en vereerd met deze verkiezing vroeg Wil nog een verder moment van aandacht omdat hij de verkiezing en de daarbij behorende relikwieën, de stropdas en het gele shirt, op wilde dragen en beschikbaar wilde stellen aan |eo v Doremalen.

leo-verzetjeEnigszins aangedaan en verrast accepteerde Leo het aanbod en nam het shirt en stropdas in ontvangst.

Van al onze leden heeft m.i. Leo het jaar 2016 het zwaarst beleefd en daarbij tevens de grootste strijd en prestatie geleverd. Hopelijk draagt voor Leo dit gebaar iets bij om in de aanstaande tijd extra motivatie te vinden om veel op de fiets te zitten.

Nadat de nodige felicitaties gegeven waren, stortte iedereen zich weer vol overgave in het feestgedruis dat nog tot in de late uurtjes doorging….

Nogmaals dank aan Tonnie en Ans voor hun gastvrijheid en de prima catering en natuurlijk ook Arnold en Gonnie voor alle woensdagavonden dat we bij jullie mochten vertoeven en de belofte dat we in 2017 weer welkom zijn.

Afscheid Toon Frederix

Maandag 21 november 2016 heeft tijdens de algemene ledenvergadering Toon Frederix afscheid genomen van WTC Het Verzetje Schijndel.

Na een lidmaatschap van 16 jaar waarvan 14 jaar als voorzitter komt er een einde aan een tijdperk voor onze club.

Toon was zeer aangedaan en vereerd bij alle mooie woorden die aan hem gericht waren. Ook werd zijn steun en toeverlaat, zijn echtgenote Mieke, niet vergeten. Alle dankbetuigingen werden speciaal kracht bijgezet door middel van het aanbieden van een weekendje weg voor Toon en Mieke.

img_20161121_2220173651

Een tastbare herinnering werd door Het Verzetje Toon aangeboden in de vorm van een microfoon op een standaard met inscriptie. Ongetwijfeld zal dat bij Toon en Mieke in huis een mooi plaatsje krijgen.

Nadat Toon enige tijd de vereniging al ondersteunde, werd hem gevraagd om voorzitter te worden. Veel bedenktijd had Toon niet nodig want Het Verzetje is natuurlijk een fantastisch gezelschap. Toon zat weliswaar zelf niet in de groep op de fiets maar zat wel streng en soms nog wat schools de vergaderingen voor. Vermoedelijk hebben we allemaal daarvan geleerd.

Toon heeft veel hoogtepunten tijdens zijn lidmaatschap meegemaakt. Als we weer eens onderweg waren, naar Zuid Limburg, de Ardennen, Frankrijk of onze fietsdriedaagses, was Toon er altijd bij.

Een bijzonder moment was natuurlijk ook de uitreiking van de clubman van het jaar. Goed voorbereid sprak Toon jaarlijks tijdens onze nieuwjaarsreceptie zijn speech uit en maakte hij met veel bravoure de clubman van het jaar bekend.

Tot slot willen we als club Toon nogmaals bedanken voor zijn jarenlang tomeloze inzet. We hebben er van genoten………..

 

 

12-01-2016

Frans van Alebeek sportman van het jaar

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van onze vereniging afgelopen zondag, is, in aanwezigheid van de leden, de traditionele prijs, Sportman van het Jaar 2015, met de daarbij horende versierselen, te weten de originele clubdas, een shirt met opdruk en de daarbij horende oorkonde, overhandigd aan Frans van Alebeek.

Zijn inzet voor de vereniging, in het bijzonder zijn bijdrage m.b.t. de adoptietochten, zijn enthousiasme voor de vereniging en zijn totale inzet voor de leden in het bijzonder, zowel binnen als buiten de sportieve acties, toertochten en trainingstochten, waren voor de leden reden om hem deze onderscheiding te doen toekomen.

Voor Frans de oorkonde, das en shirt, voor echtgenote Ans een fraais boeket.

Frans, nogmaals proficiat en moge deze toekenning voor jou een extra stimulans zijn ten gunste van de club en de leden.IMG-20160110-WA0001[1]

Welkom op de website van T.W.C. Het Verzetje Schijndel